Kosten besparende luiers

Net een nieuwe kleine in het gezin, betekend ook meer kosten aan bijvoorbeeld luiers. Wegwerp luiers klinken leuk en makkelijk, maar zijn ook letterlijk en figuurlijk geldzuigers. Luiers zijn namelijk een heel duur grapje en al helemaal als je het geld beter voor andere zaken kan gebruiken. Door wasbare luiers te gebruiken bespaar je enorm veel geld, vooral in de eerste fase van je baby. Door elke keer dezelfde luier her te gebruiken kan je wel tot 500 euro besparen. En met een tweede kindje kan je nog veel meer geld besparen, want je kan de wasbare luier ook bij meerdere kinderen gebruiken. Het is niet voor niets wasbaar.

Meer gebruik minder kosten

Omdat je de wasbare luiers of oefenbroekjes niet voor alleen één baby hoeft te gebruiken, maar ook bij andere kleine kinderen uit het gezin, die nog in de luiers rondlopen, scheelt dat enorm veel geld bij het doen van de boodschappen. Je hoeft eigenlijk maar rekening te houden met één luier per kind, dus koop een wasbaar luier pakket en je bent klaar voor de luierperiode. Verder schelen de kosten bij twee kinderen gemiddeld zo’n 1200 euro in de eerste luier periode van een pasgeboren kindje. En hoe meer kinderen hoe minder de kosten zijn met een luier die herwasbaar is.

Eerst zien dan geloven

Bij een wasbare luier kan je een probeerpakket bestellen, om erachter te komen of een wasbare luier wat is. Op die manier weet je of het de juiste beslissing is voor jou en je kindje. Is het wat en wil zowel meedenken aan het milieu als kosten besparen op luiers, dan kan je de luiers niet alleen via een webshop online aanschaffen, maar ook bij een tweedehandswinkel kopen. Ook dat scheelt geld. Maar wordt het tijd voor je kind om zindelijk te worden en uit de luier te gaan, dan kan je natuurlijk ook weer het geld terug verdienen door de wasbare luier tweedehands door te verkopen.