Hoeden voor mannen

hoed kopen dames

Er zijn verschillende hoeden voor mannen. Maar hoe weet je nou welke hoed je staat en of die je ook goed past? Hoeden zijn iets van de laatste tijd, daarvoor werden ze niet veel gedragen. Hierdoor weten mannen minder goed hoe een hoed op de goede manier gedragen moet worden. Bij elk gezicht past namelijk een andere hoed. Daarnaast heb je voor verschillende gelegenheden weer andere hoeden. Nu kun je natuurlijk een bepaalde hoed wel voor elk feestje dragen, maar van oudsher is het gebruikelijk dat bij een speciale gelegenheid ook een speciale hoed hoort. De vuistregel was, hoe specialer de gelegenheid, hoe strakker de hoed moest zijn.

Ouderwetse manieren

Vroeger hoorden er verschillende manieren bij verschillende hoeden voor mannen. Het was bijvoorbeeld gebruikelijk dat wanneer je een jas aan had je een hoed op deed. Deed je je jas uit, dan moest je hoed ook af. Tegenwoordig houden we ons hier niet meer aan, iedereen draagt lekker een hoed wanneer die dat wil en doet hem ook weer af wanneer die dat wil. Vroeger was het ook gebruikelijk dat u uw hoed af deed wanneer je iemand begroette. Tegenwoordig komt er al bijna geen hoi meer van iemand af, dus de kans is klein dat iemand zijn hoed nog voor een ander af doet om diegene te begroeten.

Het dragen van een hoed

Nu heb je uiteindelijk een hoed gekocht voor een speciale gelegenheid, komt de volgende vraag. Hoe draag je een hoed nou goed? Het is logisch dat de hoed niet over je ogen mag komen, want dan kun je niks meer zien. Maar wat is dan de goeie hoogte om een hoed goed te dragen. Een vaste vuistregel is dat een hoed net boven uw wenkbrauwen moet vallen. Bedek je de wenkbrauwen, dan is het moeilijk te zien wat iemand gezichtsuitdrukking is. Wenkbrauwen zeggen namelijk veel over hoe iemand zich voelt. Het is ook minder mooi als je veel voorhoofd laat zien wanneer je een hoed draagt. Hierdoor kun je een groot voorhoofd creëren, terwijl dit helemaal niet zo hoeft te zijn.