Hoe kies je de goede laarsjes?

Is het u opgevallen hoeveel verschillende enkellaarsjes er zijn? Puntige teen of ronde teen, hoge schacht of korte schacht, leer of suède, blokhak of naaldhak? Er zijn honderden, nee duizenden, verschillende opties. Dus, hoe weet ik welk type laars ik moet dragen? Hoewel er geen harde en snelle regels zijn, zijn er wel een paar richtlijnen die u kunnen helpen kiezen welke laarsjes u wanneer kunt dragen.

Wanneer wel en niet

Enkellaarsjes zijn misschien wel de meest gedragen schoen in de herfst en winter. Ze passen bij jeans, jurken, rokken (zowel mini’s als maxi’s) en helpen om elke look te verheffen waar u eerder misschien gewoon een sneaker aan zou trekken. Ze zijn super veelzijdig in die zin dat u ze kunt dragen bij casual looks zoals jeans en tees, maar ze kunnen ook gekleed genoeg zijn om te combineren met een jurk voor naar kantoor of een date night. Ze kunnen ook heel handig zijn om te helpen bij de overgang van de zomer naar de herfst, of van de winter naar de lente.

Hoe draag je deze laarsjes

Als je nadenkt over hoe je laarzen draagt, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Er zijn zo veel verschillende stijlen van laarsjes en niet elke laars werkt met elke outfit. Sommige van deze laarzen hebben een hoge schacht of een lage schacht. Er zijn ook laarzen die strakker om de enkel zitten en laarzen die breder zijn. Elk van deze past bij verschillende items in je kast en kan beter staan bij bepaalde stukken dan bij andere.

Verschillende stijlen

Er is geen een laars die overal bij past. Met zo veel verschillende stijlen en slechts enkele werken met bepaalde broekjes, zijn er wel een paar stijlen die je in je kast moet hebben om altijd laarsjes aan te kunnen doen. Ik denk niet dat je er tientallen nodig hebt. Maar zeker genoeg voor de soorten outfits die je bezit en het meest draagt.

Platte enkellaarsjes zijn geweldig voor alledaagse slijtage die zijn comfortabel en stijlvol. Deze zullen gaan met de meeste van uw items; van jeans tot jurken. Maar omdat ze plat zijn, heb je misschien niet het gevoel dat ze gekleed genoeg zijn voor naar kantoor.