De social media hype onder jongeren

natuurlijke gezichtsverzorging 8

Je kunt er bijna niet omheen draaien, want er zijn nou eenmaal zoveel mensen die social media platformen gebruiken. En vooral onder jonge mensen zijn deze platformen ontzettend populair. Er zijn heel veel trends te vinden van mensen die korte filmpjes maken van bijvoorbeeld grapjes gebaseerd op actualiteiten, dansfilmpjes, zangfilmpjes, inspiratie voor vakanties of beauty tips. Sommige influencers, zoals je mensen met een brede volgers basis noemt, verdienen zelfs geld aan het uploaden van content. Een influencer kan bijvoorbeeld reclame maken voor natuurlijke gezichtsmaskers (https://www.ik-skinperfection.nl/producten/gezichtsverzorging/maskers) door deze in een filmpje te laten zien en ze zelf te gebruiken.

Er zijn beauty tips alom

Zoals eerder benoemd kan social media gebruikt worden voor het verspreiden van veel soorten content. Een hele populaire categorie is die van beauty. Er worden veel soorten filmpjes gemaakt en ze variëren van video’s waar mensen hun make-up van de dag laten zien tot video’s waarin mensen laten zien hoe ze hun haar verzorgen en wat voor producten ze gebruiken. Er komen dus veel producten voor op social media en je kunt hierbij denken aan haar crème, oogschaduw, lippenstift of natuurlijke gezichtsmaskers (https://www.ik-skinperfection.nl/producten/gezichtsverzorging/maskers). De gebruikers van social media platformen zoals Facebook, Instagram en Tik Tok kunnen dus mogelijk worden beïnvloed in hun koopgedrag.

Iedereen kan online content maken!

Vergeleken met de traditionele vormen van media, zoals de krant, radio of televisie, is er een duidelijk verschil met de moderne sociale media. Het verschil is namelijk dat iedereen content kan maken en op deze manier andere mensen kan entertainen. Mensen zijn dus niet meer afhankelijk van een beperkt groepje producers of journalisten die zijn aangesteld om media content te bedenken. Werkelijk iedereen kan zijn of haar telefoon oppakken om een filmpje op te nemen. Door de algoritmes van de social media platformen is het dan ook mogelijk dat populaire filmpjes viral gaan en mensen zo beroemd worden zonder dat ze bijvoorbeeld een acteeropleiding of dansopleiding hebben afgerond.